Blog

 • 10-vinger-oefening: het effect van dankbaarheid

  10-vinger-oefening: het effect van dankbaarheid

  Onderzoek laat zien dat het beoefenen van dankbaarheid leidt naar een tevreden en gelukkig(er) leven. Er is een 10-vinger-oefening die je daarbij helpt: benoem dagelijks, bijvoorbeeld aan het einde van een dag, 10 dingen waar je dankbaar voor bent.

  Vandaag wandelde ik in het bos op de Veluwe. De natuur is zó mooi. Ik was zo blij als een ei. Mijn 10 dankbaarheden van vandaag

  Comments: 0

 • Ga je nú of binnenkort uitrusten? Met TIPS!

  Ga je nú of binnenkort uitrusten? Met TIPS!

  Ben jij ook iemand die bijna altijd áán staat. En altijd iets moet doen van zichzelf en in de doe-modus staat? En je wellicht zelfs schuldig voelt als je 'niks' doet? Altijd onderweg zijn is vermoeiend. Het put mensen uit. Dit is de modus die mensen in een burn-out brengt, chronische vermoeidheid brengt en een ontevreden en gespannen gemoedstoestand oplevert. Het gaat om de balans. Soms is het tijd om weer even thuis komen. Thuiskomen in je ankerpunt, in je fundament, om vanuit daar weer verder te gaan bouwen. Eerst weer naar binnen, voelen & ervaren, in het rustsysteem terecht komen en dan weer naar buiten. 

  Mét tips en een 10-minuten-meditatie!

  Comments: 0

 • Een wereld met compassie & liefde een droomwereld of naïef?

  Een wereld met compassie & liefde een droomwereld of naïef?

  Kan je je een wereld voorstellen waarin elk mens zijn/haar hart helemaal open heeft staan? En dat je liefde, begrip, mededogen en compassie voelt voor jezelf, in ALLES wat je bent? En dat je daarbij dan niet anders kan dan dit ook voelen voor elk ander mens op deze aarde? Want doordat je jezelf kent en liefhebt, ken je ook de ander en kan je niet anders dan deze ander liefhebben. Een wereld met veel glimlachen, zachtheid, vreugde en verbinding?

  Ik heb vaak glimpen van zo'n wereld. Ik zie die wereld voor me. Ik voel hem dan ook. En daar word ik echt rete blij van.

  En nee, ik denk niet dat dat een droomwereld of naïef is. Ik beschouw mezelf als een realist. Een compassievolle realist.

  Comments: 0

 • Jezelf toestaan om te voelen en connecten met jezelf en de ander

  Jezelf toestaan om te voelen en connecten met jezelf en de ander

  (Veer)kracht zit in het ontdekken dat je jezelf en al je ervaringen (maakt niet uit welke ervaring, dus ook de lastige) kan dragen en liefhebben. Wij zijn vaak niet connected met onszelf en ons eigen hart. En als je niet in verbinding bent met jezelf, kan je je niet écht en authentiek verbinden met een ander. Zo simpel is het. Door het laten ontwaken en opbloeien van een hartgedragen bewustzijn, ontstaat er meer verbinding in jezelf en met alles om je heen. 

  Comments: 0

 • Dank je wel slaap dat je me wakker schudt

  Dank je wel slaap dat je me wakker schudt

  Ik & Slaap zijn wat beladen. Ik heb nu een aantal nachten niet veel geslapen en dat zet een hele batterij aan reacties in. Ik ben moe en wil niet moe zijn. Ik wil dit niet verwelkomen totdat ik me besef dat het juist de vermoeidheid is die me wakker schudt. 

  Comments: 1

 • ​Zachter en krachtiger

  ​Zachter en krachtiger

  In de basis willen we als mens allemaal gezien, gevoeld en gehoord worden en ons geliefd voelen. Vaak projecteren we dit verlangen op andere mensen en hiermee creëren we, heel vaak zonder dat we ons hiervan bewust zijn, een afhankelijkheidslijntje. Ik had er talloze uitstaan. Ik was als een leeg vat dat gevuld wilde worden door een ander. Ik miste zelfliefde en zette van alles in, onbewust, om die liefde elders te halen. 

  Ik dacht dat er altijd een actie ingezet moest worden of een ander nodig te hebben om liefde te ervaren. Ik leerde om mezelf liefdevoller te benaderen. Dat vond ik eerst maar wat 'soft', maar het effect was huge.  

  In dit blog geef ik jou mijn tips hoe je door 3 korte zinnetjes jezelf liefde kunt geven, hoe je daarmee afhankelijkheidslijntjes kunt opheffen en hoe je stevig gecenterd in je eigen ruimte kan staan. 

  Comments: 0

 • Leren luisteren naar de wijze innerlijke stem

  Leren luisteren naar de wijze innerlijke stem

  Zoals bij veel persoonlijke processen weet je soms niet meer wat nu exact het moment was dat de verandering of de ommedraai zich inzette. Je blikt terug en je kunt het niet precies aanwijzen en pickpointen. 
  Maar bij één ding weet ik het nog wel. Het was het moment dat ik mezelf de vraag ging stellen 'Wat heb ik nu nodig?' en ik nog meer ging luisteren naar mijn innerlijke stem. 

  Een simpele vraag. Lifechanging als je het antwoord gaat leven. 

  Comments: 0

 • Ik heb 2 gezichten

  Ik heb 2 gezichten

  Ik heb net geluncht en gewandeld met een vriend. Hij benoemde iets waar ik mezelf ook steeds bewuster van werd de afgelopen tijd: ik heb twee kanten in me en die lijken soms nog niet verenigd met elkaar. Hij benoemde dit naar aanleiding van mijn nieuwe profielfoto op FB en whatsapp. 'Mooie foto, maar je vertelt me net over je hele spirituele reis van de afgelopen maanden en deze andere kant zie ik niet terug in de foto'. Heerlijk eerlijke vrienden. 

  Dat was al de derde, bijna dezelfde, reactie op mijn nieuwe profielfoto. Hier zat wat in voor mij. Gevalletje synchroniciteit. Het maakte me er bewust van dat ik een deel van mezelf weg houd waardoor er delen in mij niet verenigd zijn met elkaar. Dat is best confronterend én heel verhelderend. Lees meer in mijn blog!

  Comments: 3

 • ​Wanneer mijn leven als een worsteling voelt

  ​Wanneer mijn leven als een worsteling voelt

  Soms heb je het gevoel: life sucks. Het leven kan aanvoelen als een worsteling, als iets lastigs en moeilijks. En ik weet niet of je dat herkent, maar dan je wil gewoon dat dat lastige ‘verdwijnt’.

  Ik zit al een paar dagen in standje ‘het is er wel, maar ik wil er niet echt aan’. Ondertussen zijn mijn nachten kort, zit er spanning in mijn buik, leef ik vooral in mijn hoofd en dat veroorzaakt samen met het slaaptekort hoofdpijn. 

  Als ik weer vroeg wakker word en niet kan inslapen, besluit ik om te stoppen met vechten. Wat resulteert in een enorme huilbui, een diepe ontlading van vastgezette emoties en mezelf koesteren. Vanuit hier ontstaat helderheid en kan ik weer de juiste keuzes maken voor mezelf. 

  Comments: 0

 • Een nacht in het bos. Part 2.

  Een nacht in het bos. Part 2.

  Ik roep al weken dat ik naar de natuur word getrokken. En nu stond er in de beschrijving van de workshop ‘als je wilt kun je de nacht in het bos doorbrengen’. Yeah, de natuur in! Slapen in een bos, hoe puur kan je het hebben! Ik zie ons allemaal al zo samen bij het kampvuur liggen, de sjamaan knus trommelend op zijn trommel met veren.....Ik weet niet wat de workshop me verder gaat brengen (vast mooie dingen), maar als alleen dit al de opbrengst gaat zijn, ben ik al blij.

  Wat ik niet wist, was dat ik alleen in dat bos zou liggen. Dat verneem ik pas tijdens de workshop. Minor detail. En ik ben dus echt een chicken, vooral 's nachts alleen. Maar toch heb ik er nog steeds zin in. Het lijkt me wel een mooie uitdaging. Loslaten en laten sterven was het thema toch? Let's do this. 

  Comments: 0

Page 1 of 5 Next

Meer artikelen