Archief van: May, 2019

  • Het Hele Verhaal

    Het Hele Verhaal

    Afgelopen week ontmoette ik een aantal mensen die tegen mij zeiden 'Het gaat goed met je he?', en daarop 'want ik zag op facebook voorbij komen dat je bij de ABN AMRO stond voor 80 man en verder ben je ook wel lekker bezig volgens mij. Ik zie allemaal leuke dingen voorbij komen, zoals workshops geven en binnenkort de Santiago de Compostela lopen'.

    Ja ik ben lekker bezig en doe best wel toffe dingen. Maar dat is nooit het hele verhaal hè? We zien vaak maar stukjes van een ander. Ja het gaat goed met me. Én ik ervaar ook de rauwheid van de kwetsbaarheid van het mens-zijn. 

    Want dat mens-zijn, dat is nogal wat he? De kwetsbaarheid, de rauwheid, de fijne en minder fijne ervaringen, de worstelingen, de strijd, de vreugde, de liefde, de verwondering, de magie......Het is er allemaal. Ik ben voorstander van Het Hele Verhaal en daarom mijn verhaal. Doe je mee?

    Comments: 2

  • De innerlijke mentor

    De innerlijke mentor

    Als je de relatie met je innerlijke mentor ontwikkelt dan begrijp en doe je wat het beste voor je is. En wat je wilt hoeft niet hetzelfde te zijn als wat er nodig is op dat moment. Jezelf pamperen is wat anders dan zelfzorg. 

    'Self-care isn't supposed to make you feel good'. Misschien kun je je dat voorstellen als jij je een liefdevolle en wijze mentor inbeeldt en dat je daarmee in gesprek bent. Ik had laatst na een lange en gevulde dag de neiging om mezelf op de bank te laten ploffen en te gaan netflixen. In gesprek met mijn innerlijke mentor kwam ik alleen tot een andere keuze. Het was namelijk niet wat er nodig was.

    Comments: 0

  • Ga je nú of binnenkort uitrusten? Met TIPS!

    Ga je nú of binnenkort uitrusten? Met TIPS!

    Ben jij ook iemand die bijna altijd áán staat. En altijd iets moet doen van zichzelf en in de doe-modus staat? En je wellicht zelfs schuldig voelt als je 'niks' doet? Altijd onderweg zijn is vermoeiend. Het put mensen uit. Dit is de modus die mensen in een burn-out brengt, chronische vermoeidheid brengt en een ontevreden en gespannen gemoedstoestand oplevert. Het gaat om de balans. Soms is het tijd om weer even thuis komen. Thuiskomen in je ankerpunt, in je fundament, om vanuit daar weer verder te gaan bouwen. Eerst weer naar binnen, voelen & ervaren, in het rustsysteem terecht komen en dan weer naar buiten. 

    Mét tips en een 10-minuten-meditatie!

    Comments: 0