Archief van: September, 2019

  • 5 voordelen van jezelf zijn

    5 voordelen van jezelf zijn

    Het lijkt soms zo lastig: jezelf zijn. Veel mensen hebben ergens in het opgroeien naar de volwassene die ze nu zijn mechanismes, muren en pantsers opgebouwd om zich te handhaven en staande te houden. Daar ontkomt geen mens aan. Als je volledig jezelf wilt worden, de échte authentieke jij, dan is het belangrijk deze te gaan herkennen en er van los te komen. Zo kun je weer je eigen ‘ik’ opbouwen. Dat is niet altijd gemakkelijk en kan oncomfortabel aanvoelen. Logisch, je zet alles op wiebelen door dingen los te laten en door muurtjes te laten vallen kan het ook heel 'bloot' voelen. Toch zijn er een paar grote voordelen! Ik deel de 5 grootste voordelen met je.  

    Comments: 0

  • Echt & authentiek

    Echt & authentiek

    Afgelopen vrijdag was ik bij een klein intiem optreden van Jai Jagdeesh in Amsterdam. Ze begon het optreden met het delen van haar verhaal over het missen van 'the joy in her heart'. In die eerste vier zinnen van haar verhaal had ze me al. Ik herkende me in haar verhaal en werd geraakt. Doordat zij haar verhaal deelde en echt en authentiek was, was ze als een spiegel en kon ik contact maken met mijn verhaal. 

    Door onszelf te laten zien in wie we zijn, en alles wat daarin gebeurt en gaande is, nodigen we de ander ook uit om volledig te zijn. En dáár, in dat contact en in die ruimte van volledig jezelf kunnen zijn, ontstaat er ruimte voor heling. We helen elkaar door echt en authentiek te zijn. En we zijn nooit alleen.

    Comments: 0