Archief van: 2020

  • Primaire en secundaire emoties: hoe kan ik ruimte maken voor de primaire emoties?

    Primaire en secundaire emoties: hoe kan ik ruimte maken voor de primaire emoties?

    In mijn praktijk begeleid ik mensen op het pad van (leren) voelen en emotionele volwassenheid. In het voelen van emoties maken we onderscheid in primaire en secundaire emoties. Als primaire emoties geen ruimte krijgen en niet gevoeld worden, kunnen we blijven hangen in secundaire emoties die ons geen goed doen of gaan we leven met een gesloten hart en sluiten we ons voor álle gevoelens (en dus ook de fijne). Het is dus belangrijk en waardevol om mindful/bewust te zijn van deze primaire gevoelens en hier ruimte voor te maken en ze te voelen. 

    Comments: 0

  • Rust in chaos: geankerd blijven & thuiskomen bij jezelf

    Rust in chaos: geankerd blijven & thuiskomen bij jezelf

    Onze wereld schommelt, alles is een voortdurende transformatie. Dingen veranderen simpelweg, zo is het altijd gegaan. Geef jezelf zo nu en dan permissie om een pas op de plaats te maken. Vergaar nieuwe energie, voel weer even waar jij staat in de drukte en soms chaos van het leven, kom thuis bij jezelf (zoals in de oog van een storm) en ga vanuit daar weer met nieuwe energie het leven in. 

    Ik heb 3 compassiemeditaties uitgezocht waarvan ik hoop dat ze jou helpen om rust te vinden, te ontvangen wat er nu gezien wil worden in jou en weer stevig en geankerd te staan. Zodat jij daarna weer heel goed kunt voelen wie je bent en de hele wereld aan kan!

    Comments: 0

  • Gevoelstinten

    Gevoelstinten

    Empathisch, gevoelig en sociaal? Dan herken je vast dat dat je af en toe een beetje overweldigd kunt zijn door prikkels van buitenaf, gevoelens van anderen of sfeertjes in groepen. Dat hoort er een beetje bij. Als je alle tinten van het kleurenpalet kunt waarnemen, dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en de antennes regelmatig naar binnen te richten. 

    Comments: 0

  • Something new

    Something new

    Toen ik twee en een half jaar geleden 'I feel the start of something new' schreef, had ik niet kunnen bevatten welk proces er op me lag te wachten. Pas tijdens het schrijven van deze blog realiseerde ik me dat ík het something new ben. 

    Comments: 0

  • Enjoy the ride van authentiek zijn

    Enjoy the ride van authentiek zijn

    Authentiek en echt jezelf zijn gebeurt als je ál je verlangens uitspreekt en je je eigen donker erkent en voelt. Ik kan uit eigen ervaring vertellen: ik vond dit heel spannend allemaal. Ik had het geluk iemand te ontmoeten met wie ik dit proces in alle veiligheid en liefde kon aangaan. Het was een deep dive, maar wel één die bevrijdt. 

    Ik deel graag met je hoe je echt en authentiek kunt zijn, geef tips om dit te beoefenen en deel mijn ervaring hierin!

    Comments: 0

  • Alleen op pad

    Alleen op pad

    Vorige week ging ik alleen op pad. Ik had zin in avontuur, tijd met mezelf en om mezelf te verwennen. Ik had een heerlijk hotel geboekt en de eerste uren verliepen in zaligheid. Maar na een paar uur veranderde mijn gevoel....

    Comments: 1

  • Lesbos update

    Lesbos update

    Lees hier meer over mijn avontuur op Lesbos waar ik 2,5 week voor en met mensen op de vlucht heb gewerkt. Wat een mooie tijd was het en wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. 'The border is not in Lesbos, it is in our minds and in our hearts'. Yep, very true. 

    Comments: 0