Jouw bedrijf mindful!


Mindfulness werkt!

Uit onderzoek naar de effecten van mindfulnesstraining blijkt dat het positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk. Mensen die meer mindful zijn:

  • hebben minder last van stress en negatieve gedachten.
  • signaleren sneller dat er wat aan de hand is en doen er dan ook wat aan.
  • ervaren contacten met collega’s positiever en communiceren makkelijker.
  • gaan beter om met conflicten, omdat ze zich minder snel bedreigd voelen.
  • zijn zelfbewuster en vitaler.
  • zijn aandachtiger, hebben meer focus, zijn creatiever en presteren beter.

Kortom, mindfulness bevordert de fysieke en mentale gezondheid. Het past daarom ook perfect in programma's voor Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid. Ik heb zelf jarenlang als HR Consultant gewerkt en ik vind dat mindfulness niet mag ontbreken aan een eigentijds HR-beleid. 

Opties om jouw bedrijf mindful te maken

Er zijn veel leuke en mooie manieren en opties om jouw bedrijf meer mindful te maken. 

1. Workshop Mindfulness (60 tot 90 minuten)

2. De 6-weekse training Mindfulness@TheWorkplace (6 x 90 minuten)

3. Meditatiechallege

4. Een online programma (of een combinatie van online & offline)


1. Inhoud workhop Mindfulness

Deze workshop geeft inzichten en tools hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, ook bij stress en lastige situaties, zodat je een vertrekpunt hebt naar een grotere keuzevrijheid hoe om te gaan met veranderingen en uitdagingen in jezelf en om je heen.

Ook krijgen de deelnemers praktische handvatten aangereikt hoe je je focus kunt vergroten en minder snel afgeleid bent (of in ieder geval te gaan herkennen dát je afgeleid bent zodat je weer de keuze tot focussen hebt). Het leert de deelnemers dat waar je ook bent, hoe je je ook voelt, wat je ook meemaakt je altijd het anker en de basis in jezelf kunt ervaren.

En tot slot geeft de workshop meer inzicht in:

* hun eigen fysieke en mentale wereld
* in de universele neigingen van de mens (= cognitieve & boeddhistische psychologie)
* wat het belang is om zo nu en dan de time-out-knop in te drukken en te schakelen van doen (=altijd bezig zijn, vernauwde visie) naar zijn (=even niks doen, stoppen, verankeren en weer brede visie krijgen).

Mindfulness is geen theoretisch verhaal en is een vaardigheid die geleerd wordt door oefening. Het is een ervaringsgerichte leerweg. In de workshop ligt de nadruk dan ook vooral op doén en op het zelf ervaren leggen. De workshop is inzichtgevend, inspirerend, en vooral ook ontspannend en geeft een rustmoment op de dag. We maken ook de koppeling naar het dagelijks leven zodat de ervaringen uit de workshop gemakkelijk en op een praktische manier geïntegreerd kunnen worden in het dagelijks (druk en soms stressvol) leven.

--> Ben je benieuwd wat mindfulness is, wat bovenstaande opties inhouden en wat het jouw bedrijf kan brengen? Bel me dan op 06-47171291 of mail me op welkom@bijjuul.com. Het lijkt me enorm leuk om samen met jou jouw bedrijf mindful te gaan maken!

Bedrijven als RTL, EIFFEL, Indoor Action en Alliander) gingen je voor!


2. Inhoud 6-weekse training Mindfulness@TheWorkplace (6 x 90 minuten)

Deze training is door het mindfulcenter van Oxfor Unversity speciaal ontwikkeld voor de werkende mens. In deze korte en krachtige training van zes sessies van 1,5 uur (in of na werktijd) komen verschillende thema's aan bod: aandacht focussen, mindtraining, gedachten zijn geen feiten, de automatische piloot, acceptatie, zelfzorg, energiebalans, veerkracht en ontspanning. Tussen de bijeenkomsten door gaan de deelnemers bijna dagelijks met oefeningen aan de slag (15 minuten per dag). 


3. Meditatiechallenge

Deelnemers aan deze challenge ontvangen 7 dagen lang elke dag een nieuwe meditatie in hun mailbox. Zij kunnen deze op een moment beluisteren die voor hen passend is. Het is een kennismaking met, of herhaling/opfrissen van, mindfulness & meditatie.

En na de challenge is er de optie om deze af te sluiten met een bijeenkomst waarin we samen komen, de deelnemers ervaringen kunnen delen met elkaar, er vragen gesteld kunnen worden en ik als meditatieleraar en mindfulnesstrainer verdiepende oefeningen aanbied. De meditatie-challenge kan ook als follow-up op de kennismakingsworkshop ingezet worden.


4. Online training

In vernieuwde leeromgevingen is elearning niet meer weg te denken. Het is dan ook mogelijk om mindfulness online aan te bieden. Dit kan een op maat gemaakt traject zijn. Neem contact op over de mogelijkheden. 


Enkele feiten

De afgelopen decennia is het dagelijks leven steeds drukker, complexer en onoverzichtelijker geworden. Door de grote hoeveelheden prikkels die we dagelijks moeten verwerken, is het soms moeilijk om het hoofd koel te houden en een gevoel van overzicht & kalmte te bewaren. Ook tijdens ons werk ervaren we deze toegenomen druk. Verhoogde werkdruk, wegvallen van baanzekerheid, veranderende tijden, continue bereikbaarheid, reorganisaties die de werkdruk verhogen en de werksfeer beïnvloeden.......Een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Daarmee is stress op de werkvloer het grootste beroepsrisico in ons land. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat daarom de komende vier jaar samen met werkgevers en werknemers werkstress verder bespreekbaar maken en aanpakken.

Uit onderzoek blijkt dat 12% van de werknemers burn-out klachten heeft. Ruim 40% van de werknemers vindt zijn of haar werk mentaal belastend en een kwart geeft aan altijd onder hoge tijdsdruk te moeten werken. Ook heeft 40% van de werknemers in ons land behoefte aan extra maatregelen om werkstress te voorkomen.

De mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk op het werk te leren omgaan. Het opent de weg naar meer focus en creativiteit in het werk.

Dit artikel stond in het blad PersoneelBeleid. Om tafel zaten een aantal HR-professionals om tafel, waaronder Pim Berkhout (Directeur van De Arbodienst), Auke Klijnsma (HR Adviseur, auteur en docent HR Hogeschool Amsterdam) en Pauline Roest (HR Manager 't Lange Land Ziekenhuis & Zorgorganisatie Vierstoom).

Erg interessant om te lezen hoe er vanuit verschillende invalshoeken naar Mindfulness op de werkvloer wordt gekeken. Nog interessanter is dat ze allemaal enthousiast en voorstander zijn. Pauline Roest zegt in het artikel: "HR denkt na over de werkomgeving die een organisatie biedt. Welke faciliteiten bied je aan? Ik ben ervan overtuigd dat mindfulness een manier is waarop mensen zich prettiger gaan voelen. Het zorgt dat ze beter in het leven komen te staan en goed omgaan met wat er op hun pad komt. Alleen daarom al zou HR het in ieder geval moeten aanbieden." 

Mindfulness wordt steeds meer ingezet om de productiviteit op de werkvloer een 'boost' te geven. Helpt het ook? Ja, zeggen deze 5 multinationals (Google, Apple, SAP, Virgin en Aetna Insurance). Lees hier meer!

Ook is er recent een onderzoek gedaan naar het effect van mindfulness op leidinggevenden. Aan het onderzoek werkten 58 managers van een grote Nederlandse bank mee. De resultaten laten zien dat zij na een mindfulnesstraining minder last hebben van werkdruk en beter in staat zijn hun leidinggevende rol te vervullen. Het onderzoek biedt drie duidelijke uitkomsten:

• De managers merken dat hun stressniveau afneemt
• De deelnemers voelen zich effectiever in hun rol als manager en collega
• De mindfulness-vaardigheden van de onderzochte groep namen toe. 

Lees hier meer. 

Reacties van deelnemers aan de workshop Mindfulness:

'Presentatie goed en volledig'

'Praktisch, ontspannend en super fijn'

'Nu snap ik pas echt wat mindfulness is'

'Fijn dat we meteen gingen oefenen en ervaren'

'Ik ga dit zeker toepassen, ook tijdens mijn werk'

'Dit helpt!'

'Ontspannen sfeer en daarna was ik heel ontspannen. Juul geeft een fijne uitleg en heeft een prettige stem.

'Erg zinvol en leerzaam!'

'Het was boven verwachting goed. Juul is praktisch, rustig en kan goed formuleren en uitleggen'

'Juul is een goede trainster die weet waar ze over praat en rust uitstraalt'