Waarom Mindfulness?

BijJuul Juul Godschalk Mindfulness, Massage en Lifecoaching

Wil je negatieve gedachtepatronen doorbreken? Wil je leren leven met pijn? Wil je graag meer rust ervaren tijdens lastige periodes? Je minder gestresst voelen? Wil je minder negatief over jezelf denken en minder over jezelf oordelen? Of wil je dat emoties je aandacht niet meer wegkapen?

Mindfulness is voor iedereen die voelt dat er meer uit zijn leven te halen valt.

In de mindfulnesstraining krijg je tools aangereikt die leiden tot positieve blijvende veranderingen in je leven. Je leert anders omgaan met vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden. Na de training accepteer je jezelf en je situatie meer. Je leert effectiever omgaan met stress, spanning en de wisselvalligheden van het leven. Ook krijg je een positiever zelfbeeld, ben je minder (ver)oordelend t.o.v. jezelf & anderen en kun je beter je grenzen herkennen en aangeven.

Mindfulness betekent simpelweg: Bewust zijn van de huidige ervaring; aandacht hebben voor wat er gebeurt in het hier en nu, zonder te (ver)oordelen. Waar je aandacht is, daar ben je. Maar heel vaak is onze aandacht niet in het hier en nu, maar in het verleden of de toekomst. En we leven vaak op de automatische piloot, zonder ons hier bewust van te zijn. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. De training gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser. En door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant makkelijker. Je mind wordt rustiger. 

Vanuit de mindfulness ben je al helemaal ok√© zoals je bent, wat je problemen ook zijn. Problemen en moeilijkheden horen nu eenmaal bij het leven. We willen vervelende ervaringen graag vermijden of uit de weg ruimen. We zoeken juist fijne ervaringen en willen deze graag vasthouden. We streven vaak naar iets anders dan wat er nu is. Het kost veel energie om te vechten tegen wat je niet wilt. De training zal je uitnodigen om je bewust te worden van je gedachten door er met een afstandje naar te kijken. Mindfulness leert je dat je gedachten niet de werkelijkheid hoeven te zijn, dat ze automatisch ontstaan en dat gedachten geen feiten zijn. Je leert de dingen te zien zoals ze zijn door op te merken en te observeren. Je leert je ervaringen te accepteren. En door acceptatie komen we tot rust in het bewustzijn van wat er nu is.  

Lees  hier de reacties van cursisten die de training gevolgd hebben!  

Minfulness hoofd vol
Van doe-modus naar zijn-modus. Van hoofd naar lijf. Van automatische piloot naar bewust leven. Met aandacht en zonder oordeel. Meer genieten!


Kijk hier voor meer informatie over de training zelf en alle praktische info zoals prijzen, dagen, tijdstippen etc kijk hier.

Heb je nog vragen? Je kunt mij bereiken op telefoonnummer 06-47171291 . Wil je je aanmelden? Vul dan dit intakeformulier  in en mail het aan welkom@bijjuul.com