Massage

Helaas plan ik even geen nieuwe clienten in. Zodra er weer ruimte is, zal deze informatie hier niet meer staan en ontvang ik je weer heel graag!
 

Ik help mensen voelen, zodat ze zichzelf niet meer kwijt zijn en een liefdevolle relatie met zichzelf ervaren. Het lichaam is ons belangrijkste instrument om te voelen. Het is de ingang naar een diepere connectie met onszelf. Toch is voelen voor veel mensen lastig. We hebben onszelf aangeleerd de controle en veiligheid in het hoofd, denken en doen te zoeken. De uitnodiging is ook om steeds weer terug naar het lijf te gaan en te erkennen wat daarin te voelen is. Een massage helpt je hierbij. 

Ook is het soms fijn en o zo nodig om in de hectiek van het leven bewust een rustpunt in te plannen. Massage helpt je om te vertragen en weer goed voor jezelf te zorgen. Ook maakt een massage je bewust van je lichaam waardoor je beter in staat bent signalen te herkennen. Een massage helpt je om je weer stevig in jezelf te verankeren en thuis te zijn in jezelf. 

Door massage ontstaat een betere balans tussen hoofd (denken) en lichaam (voelen). Je voelt je weer verbonden en aanwezig in het lichaam, maakt je zachter en laat je weer dichterbij jezelf komen. 

 

De aanrakingen, de aandacht en focus die jij naar je lichaam brengt en het voelen waar daar allemaal zit en opgeslagen is, maken dat je met je aandacht in het hier en nu komt. Zorgen worden even vergeten of voelen minder intens aan, het denken verdwijnt wat naar de achtergrond, het lijf ontspant en je geest beweegt hierin mee en je maakt ruimte voor rust, kalmering en zorg.

Ook is het een moment voor jezelf. Er moet even niks, je hoeft even niks. Alleen maar ontvangen en zijn. Ik geniet vaak van de glimlachen op de gezichten na afloop. Het is mooi om te zien hoe cliënten na een massage vrediger, rustiger, zachter ogen. 

Ik masseer intuïtief en in het moment. Samen met jou stem ik af wat er nodig is en waar het lichaam om vraagt. Tijdens de massage is er (vooral) stilte, voelen en ervaren en na de massage is er ruimte om stil te staan bij je ervaring tijdens de massage. 

In alles wat ik doe maak ik gebruik van de ademhaling, mindfulness, meditatie en compassie. Je komt bij mij als je dichterbij jezelf wilt komen, in contact wil zijn met je lijf, goed voor jezelf wilt zorgen en vriendelijkheid en mildheid een plek wilt geven in je leven. 


REACTIES

  • Ik zie Juul een beetje als een pitstop op het pad van mijn leven. Dan stap ik even uit de alledaagse werkelijkheid en kan ik helemaal zijn. Dan hoef ik niks en mag ik alles. Het zorgt ervoor dat ik weer focus krijg op mezelf en mijn lijf. Vol liefde, mildheid en compassie begeleidt Juul mij; ze luistert, geeft dingen terug, spiegelt, geeft handvatten en helpt me weer voelen wat mijn koers is. 
  • Ik ben weer thuis in mijn eigen lichaam.
  • Juul vroeg me voorafgaand aan de massage wat ik voelde ik mijn lijf. Ik ervaarde spanning en verharding in mijn rug en een druk hoofd. Ik vertelde dat ik verlangde naar weer het ervaren van een zacht lichaam en een verlicht hoofd. Na de massage kon ik alleen maar glimlachen.....ik voelde hoeveel zachter mijn lichaam was geworden en was weer in rust. Ik kon veel beter voelen wat ik nodig had die dag en heb mijn planning veranderd. Dank Juul!
  • Ik weet niet wát Juul doet met haar handen, maar ze lijken precies daar te zijn en dat te doen wat er nodig is. Ze werkt met aandacht, en dat is zo voelbaar. Daardoor word je meteen al uitgenodigd om te mogen zijn wie je bent.
  • Het voelt voor mij zo waardevol om bewust tijd voor mezelf vrij te maken en een moment te creëren om voor mijn lijf te zorgen. Juul nodigt je uit om in het moment te landen en vanuit daar te voelen wat je nodig hebt. 


AANPAK

De totale afspraak duurt 75 of 90 minuten. Bij binnenkomst is er altijd eerst tijd om te acclimatiseren en af te stemmen hoe het op dat moment met je gaat en hoe het met je lijf is. Soms zetten we eerst een (korte) meditatie in. We stemmen af naar welke delen van je lichaam er aandacht mag en wat ik ga masseren. Tijdens de massage is er (vooral) stilte, voelen en ervaren. Na de massage is er ruimte om stil te staan bij wat je ervaring was tijdens de massage, wat het bracht, wat het losmaakte en hoe je je voelt in dat moment.

Kijk ook eens bij het Massage & Mindfulness-traject!