Mindfulness in het bedrijfsleven : Balans, groei en (werk)plezier in jouw bedrijf

Een toename aan prikkels en informatieverwerking, verschillende ballen in de lucht te houden, veelvoud in keuzemogelijkheden, toename in werkdrukbeleving, burn-outklachten, 24/7 bereikbaarheid, overlap werk & prive, jonge mensen tussen de 20-35 als minst vitale doelgroep.......Het zijn allemaal thema's die spelen in onze huidige samenleving. 

Steeds meer mensen en organisaties gaan op zoek om hier bewust mee om te leren gaan. Als we ontdekken hoe onze stress en onrust ontstaan en hoe we dit kunnen verminderen, kunnen we daarnaast de gebieden van zelfbewustzijn, positiviteit, geluk en compassie laten groeien.

En het goede nieuws is: we kunnen dit zelf verminderen, laten groeien en ontwikkelen. Neurologisch onderzoek laat zien dat mindfulness & meditatie de grijze massa in de hersenen dat gekoppeld is aan stress, onrust en angst doet verminderen, en de gebieden van zelfbewustzijn, positiviteit, geluk en compassie laat groeien. Het vermindert piekeren en burn-outklachten en het vergroot flexibiliteit, aanpassingsvermogen, emotionele stabiliteit, creativiteit en geluk.

“Iedere goede leider weet dat je geen beslissingen moet nemen als je hoofd niet helder is” 
(S. Aarts, schrijver 'Niet te breken')

Er zit soms misschien nog een wat stoffig of zweverig imago op mindfulness en meditatie, of dat een hype zou zijn, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Deelnemers aan workshops en trainingen ervaren het juist als praktisch, nuchter en makkelijk toepasbaar.

 • De meditatie-challenge heeft me bewustwording, tijd voor mezelf, aandacht en focus opgeleverd. 
 • Door de training kan ik nu beter relativeren, weet ik dat gedachten geen feiten zijn en ik heb meer rust in mijn hoofd.
 • De training heeft me nieuwe inzichten gegeven. Het heeft me geholpen meer bewust te zijn van mijn leven, mijn werk, mijn vrije tijd, mijn lichaam en mijn gevoel. Het heeft me geleerd om meer naar mezelf te luisteren. A true eye opener!
 • De workshop bevatte handige tips en tools en heeft me bewuster gemaakt over mijn eigen automatische piloot en het belang om pauzemomenten in te lassen op een (drukke) dag. 
 • Het was boven verwachting goed. Juul is praktisch, rustig en kan goed formuleren en uitleggen. Ze weet waar ze over praat en belichaamt waarover ze praat. Nuchter, no-nonsense en met humor. 
   

Deze toffe bedrijven waarmee ik samen heb mogen werken gingen je al voor!

             


AANBOD VOOR ORGANISATIES:

 • Workshop Mindfulness
 • Mindfulnesstraining
 • Online meditatie-challenge
 • Live online samen mediteren
 • Programma op maat (combinatie online en live mogelijk)
 • Mindful lunchwandeling
 • Teamdag
 • Coaching

 

WORKSHOP MINDFULNESS

Deze kennismakingsworkshop geeft de basisinzichten in mindfulness, leert je hoe je meer met je aandacht in het huidige moment kunt zijn en geeft je praktische tools, inzichten en oefeningen die je gemakkelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven. Door het doen van een aantal praktische en makkelijk toepasbare oefeningen ervaren de deelnemers direct zelf het effect van mindfulness.

Mindfulness is geen theoretisch verhaal en is een vaardigheid die geleerd wordt door oefening. Het is een ervaringsgerichte leerweg. In de workshop ligt de nadruk dan ook vooral op doén en zelf ervaren. De workshop is inzichtgevend, inspirerend en rustgevend. Deelnemers ervaren hoe ze zichzelf naar rust kunnen begeleiden, op elk moment van de dag. De besproken stof en oefeningen kunnen gemakkelijk worden toegepast in het (drukke) dagelijks leven.

Inhoud

De workshop:

 • Geeft de basisinzichten in mindfulness;
 • Laat zien hoe vaak we op de automatische piloot leven en hoe gewoontes & patronen een groot stuk van ons leven invullen, regelmatig zonder dat we ons daarvan bewust zijn;
 • Reikt praktische handvatten aan hoe je je focus kunt vergroten en met de aandacht in het hier & nu kunt zijn;
 • Brengt inzichten en tools hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, ook bij stress en lastige situaties, zodat er een vertrekpunt is naar een grotere keuzevrijheid hoe om te gaan met veranderingen en uitdagingen in jezelf en om je heen;
 • Laat de deelnemers ervaren hoe je door middel van de adem of meditatie een moment van balans kunt ervaren;
 • Geeft de deelnemers meer inzicht in de eigen fysieke, emotionele en mentale wereld;
 • Leert dat waar je ook bent, hoe je je ook voelt, wat je ook meemaakt, je altijd het anker en de rust in jezelf kunt ervaren;
 • Laat deelnemers het belang ervaren om gedurende de dag af en toe de time-out-knop in te drukken om zo te schakelen van dóen (= altijd bezig zijn en vernauwde visie) naar zíjn (= stilstaan, pauzeren en perspectief vergroten).

Duur: 75-90 minuten
Aantal deelnemers: maximaal 12


MINDFULNESSTRAINING

De training Mindfulness@TheWorkplace is een evidence based programma dat ontwikkeld is door het Mindfulness Centre van Oxford University. Het helpt de deelnemer om over een periode van 6 weken en wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur mindfulness-vaardigheden te ontwikkelen. Elke week worden nieuwe tools, oefeningen en technieken geleerd om de focus, productiviteit, besluitvorming, creativiteit, persoonlijk leiderschap, veerkracht en persoonlijk welbevinden te vergroten en stressklachten te verminderen. Tussen de bijeenkomsten door gaan de deelnemers bijna dagelijks met oefeningen aan de slag (15 minuten per dag). 

Onderwerpen die aan bod komen in de training:

 • Mindtraining & ‘rewire your brain’
 • Focus van aandacht in het hier & nu
 • De automatische piloot
 • Stoppen met oordelen
 • Verkenning adem & lichaam
 • Gedachten zijn geen feiten
 • Ondermijnende gedachtenpatronen herkennen
 • Patronen in stress
 • Zelfzorg & begrenzen
 • Daadkracht van binnenuit
 • Vriendelijkheid en compassie

We maken in de training gebruik van het boek ‘Een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld’ van Mark Williams en Danny Pennman. Deelnemers ontvangen een link met begeleide meditaties in mp3-bestand. 


ONLINE MEDITATIE-CHALLENGE

Deze challenge laat de deelnemers op laagdrempelige manier kennismaken met meditatie en laat hen direct zelf de effecten van meditatie ervaren. Ze ontdekken hoe ze in een druk en hectisch leven de rust en helderheid in zichzelf kunt ervaren. 

Deelnemers aan de challenge ontvangen vijf dagen lang elke dag een nieuwe korte meditatie (maximaal 10 minuten) in hun mailbox. Zij kunnen deze op een moment beluisteren die voor hen passend is. 

En na de challenge is er de optie om deze af te sluiten met een bijeenkomst waarin we samen komen, de deelnemers ervaringen kunnen delen met elkaar, er vragen gesteld kunnen worden en ik als meditatieleraar en mindfulnesstrainer verdiepende oefeningen aanbied. De meditatie-challenge kan ook als follow-up op de Workshop Mindfulness ingezet worden


LIVE ONLINE SAMEN MEDITEREN

Samen mediteren is krachtig. Het verbindt ons met elkaar en de deelnemer maakt ruimte voor zijn of haar eigen beoefening. Ik begeleid een meditatie van 20 a 30 minuten en indien gewenst is er daarna ruimte voor uitwisseling. De live meditatie sessie vindt plaats via een beveiligde omgeving. 


ONLINE / E-LEARNING

In de huidige tijd en werkend met vernieuwde leeromgevingen is e-learning en online werken niet meer weg te denken. Het is dan ook mogelijk om mindfulness online aan te bieden. Zo kan de 6-weekse mindfulnesstraining live online worden gegeven. Ook kan er een op maat gemaakt traject gemaakt worden, bijvoorbeeld een cursus mediteren van 3 bijeenkomsten of een verkorte basistraining van 4 bijeenkomsten met tussenpozen van 2 weken. Een combinatie van online en offline/live is ook mogelijk. Neem contact op over de mogelijkheden. 


MINDFUL LUNCHWANDELING

Tijdens de mindful lunchwalk maak je met jouw collega's een begeleide wandeling en worden jullie geïnspireerd over mindfulness en ademhalingstechnieken. Een fijne break op de dag waarna jullie weer meer rust, kalmte en helderheid ervaren. De creativiteit neemt toe en deelnemers ervaren achteraf een grotere focus en meer ontspanning. 

Duur: 45-60 minuten

mindful lunchwalk


TEAMDAG

Ben je met jouw team op zoek naar een inspirerende en bezinnende teamdag? BijJuul kan voor een gehele dag een totaal programma verzorgen met fijne workshops en lunch op een rustgevende en prachtige locatie in de natuur. Zelf werk ik graag met De Hoorneboeg in Hilversum. Zij hebben stijlvol ingerichte en authentieke locaties midden op de hei. Of wellicht is er behoefte om een vol vergaderprogramma te onderbreken met een stuk rust en ontspanning zodat jij en je collega's weer een frisse mind, focus en helderheid ervaren. 

Opties voor workshops zijn: mindfulness, ademhaling, meditatie, begeleide stiltewandeling, mindful bewegen of een combinatie van deze opties.

      


COACHING

Door middel van coaching maak ik mensen bewuster van hun fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Inzetbaar bij mensen die stressklachten ervaren, in een burn-out zitten en hier herstellende van zijn of vanuit een preventief karakter. Kijk hier voor meer informatie over mijn coachingsstijl, aanpak en werkwijze.