Retraites

Weekend 'Sta stevig met compassie' - 14 t/m 16 mei 2021 in De Hoorneboeg in Hilversum (nog 1 plek beschikbaar)

Als het leven druk, onzeker of turbulent is, kan het soms lastig zijn om stevig verankerd te blijven. Dit weekend is gericht op het ervaren van de rust en houvast in jezelf zodat je dichtbij kunt blijven wat voor jou belangrijk is.

Wij helpen jou graag (her)ontdekken dat hoe sterk de turbulentie in jou of om je heen is, de kalmte ook altijd in jou aanwezig is. Dat ervaren geeft kracht, vertrouwen en overgave. Meebewegen met dat wat er is wordt gemakkelijker.

Dit weekend helpt jou om het anker in jezelf weer te ervaren. Wanneer jij in contact bent met jezelf en jouw waarden, voel je weer wat voor jouw belangrijk is. Hierdoor ervaar je meer stevigheid en vertrouwen.

In dit weekend nemen we de rust en ruimte om te vertragen en verstillen zodat jij weer verbinding kunt maken met dit anker. De verkregen inzichten en tools helpen je ook na dit weekend om trouw te blijven aan jezelf, stevig te blijven staan en met compassie je pad te vervolgen

We nemen je mee in dit proces door middel van begeleide (compassie)meditaties en bewegen (yoga, wandelen en andere bewegingsvormen. Indien gezamelijke yoga nog niet toegestaan is i.v.m. de maatregelen veranderen we dit onderdeel naar online yoga). En met een flinke dosis vriendelijkheid, compassie en lichtheid!

Juul Godschalk retraite Hoorneboeg Hilversum  Retraite Juul Godschalk Hoorneboeg   

En natuurlijk is er net als vorig jaar veel ruimte voor jezelf zodat je nog meer kunt ontspannen en bij jezelf kunt komen. Je kunt heerlijk wandelen op de prachtige hei direct om ons heen, lekker met een boek bij de open haard zitten, de sauna ingaan, of je terugtrekken voor een middagdutje.…..net wat jij op dat moment nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen.

Ook bestaat de mogelijkheid om een heerlijke Deep Relax massage te boeken! Manon van Mamachi verzorgt de massages voor ons op locatie. 

  

Juul is compassie-, mindfulness- en meditatie-expert en Saskia is gastvrouw en verzorgt heerlijke vegetarische maaltijden en ander lekkers. Samen creëren we een fijne, veilige en ongedwongen sfeer waarin jij helemaal kunt zijn wie je bent!

Juul Godschalk, Expert Mindfulness, Compassie en Meditatie 

REACTIES VAN ANDEREN

 • Ik ben op plekken in mezelf geweest die ik nog niet kende.
 • Alles komt goed en alles is goed. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst.
 • Rust, ruimte en inzichten neem ik mee. Ik heb weer naar mezelf kunnen luisteren.
 • Dit weekend heeft er voor gezorgd dat de mist in mijn hoofd ruimte heeft gemaakt voor helderheid.

PROGRAMMA

Vrijdag 14 mei 2021

Aankomst vanaf 17.00 uur
18.00 - Welkom & aankomstmeditatie
18.30 - Diner
20:00 - Inleiding & meditatie
21.00 - Einde

Zaterdag 15 mei 2021

08.15 – (online)Yoga of wandelen & meditatie
09.00 – Ontbijt
10.30 – Meditaties
12.30 – Lunch
13.30 – Tijd voor jezelf; heerlijk ontspannen zoals jij dat wilt
19.00 – Diner
20.30 – Meditaties
21.45 – Einde

Zondag 16 mei 2021

08.30 – (online)Yoga of wandelen & stiltemeditatie
09.15 – Ontbijt
10.30 – Tijd voor jezelf; heerlijk ontspannen zoals jij dat wilt
12.30 – Lunch
13.45 – Meditaties & afsluiting
15.15 – Einde weekend

Bovenstaand programma is een indicatie. Omdat we intuïtief werken kan het daadwerkelijke programma op onderdelen wijzigen.

AANMELDEN

Meld je aan via welkom@bijjuul.com.

NB: Enige ervaring met meditatie, mindfulness of zelfcompassie mag, maar hoeft zeker niet! Deze retraite is voor zowel beginners als voor mensen die willen herhalen of verdiepen.

TARIEVEN

In verband met corona is het maximaal aantal deelnemers 16 en bieden we standaard een éénpersoonskamer aan.
Het tarief voor het gehele weekend bedraagt €545,00.

Voor bedrijven zijn genoemde bedragen exclusief btw. Mocht de retraite i.v.m. een verandering in de COVID-19 situatie niet door kunnen gaan, dan krijg je het volledige bedrag teruggestort.

Wil je graag een massage boeken? Het tarief voor een massage van 60 minuten bedraagt €75. 

DE LOCATIE

De retraite vindt plaats op het prachtige landgoed De Hoorneboeg (Hoorneboeg 5, Hilversum). Toen we voor het eerst de locatie bezochten, wisten we direct dat dit de ideale locatie is voor onze retraite. Naast de centrale ligging en prachtige natuur, maken ook de voorzieningen en warme sfeer het verblijf tot een bijzondere ervaring.’

Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg is gloednieuw, maar de plek zelf kent al een lange traditie van reflectie. Tot 1792 was De Hoorneboeg een kleine berg te midden van een heidevlakte, veroorzaakt door opstuwend landijs in de IJstijd. De berg heeft vele functies gehad, maar was altijd al een plek waar je de rust kon opzoeken om stil te staan bij de belangrijke vragen van het leven.

Tijdens de retraite verblijf je in een voormalige boerderij ‘Aan de Hei’, met een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, slaapkamers en een terras. Naast ‘Aan de Hei’ staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide. Bekijk hier de locatie.

We hopen je te mogen verwelkomen en we kijken er naar uit! En als je nog vragen hebt, bel mij (Juul) dan op 06-47171291.

 

Compassievolle retraite

 

Compassievolle Mini Retreat - Zaterdag 19 juni 2021 in Arnhem

In het sfeervolle en karakteristieke kerkje op Schaarsbergen bundelen Aletta en ik weer onze krachten met yin yoga, meditatie en compassie! Het wordt een heerlijke middag met eigen tijd, bezinning, rust en genieten waarin je jezelf mag laten meenemen en onderdompelen in het niks-moeten.

Wij zorgen voor veilige sfeer die je ruimte geeft voor ontspannen, voelen, vertrouwen en genieten. Een middag van overgave en verbinding met jezelf. We maken hierbij gebruik van een flinke dosis vriendelijkheid, kalmte en compassie. Alles met een vleugje humor en lichtheid. Wij inspireren je graag om weer een liefdevolle verbinding met jezelf te ervaren! 

En dat is nog niet alles!

 • In de theepauze staat er heerlijk zoet proeverijtje voor je klaar;
 • Je ontvangt een GRATIS membership voor 1 maand (t.w.v. €23,00) op Aletta's online yin yogalessen;
 • Je ontvangt €20 KORTING op een massage van 90 minuten BijJuul.

PRAKTISCHE INFO

 • Datum: zaterdag 19 juni 2021.
 • Locatie: Dorpskerk Schaarsbergen, Kemperbergerweg 806 in Arnhem.
 • Tijd: 13.00 tot 17.00 uur.
 • Bijdrage: €79,00. We sturen je een betaallink toe zodra we zeker weten dat dit event i.v.m. de corona-maatregelen door kan gaan.
 • Aanmelden kan via welkom@bijjuul.com.
 • Uiteraard houden ook wij tijdens het event rekening met de corona-maatregelen.

Meer weten over Aletta en haar gift om mensen door middel van yoga te inspireren om vanuit een diepe en liefdevolle verbinding met zichzelf te leven? Kijk dan hier. 
 

Compassievolle retraitedag - in Ubbergen (datum i.v.m. corona-annulering nader te bepalen)

De compassievolle retraitedag is een heerlijke dag vol eigen tijd, niks moeten, bezinning, ontspanning en genieten! Je mag jezelf laten verwennen en onderdompelen in het niks-moeten en weer thuiskomen bij jezelf.

Ik zorg voor alle condities die jou helpen om te ontspannen, te voelen, te genieten en je open te stellen voor vriendelijkheid, kalmte, compassie en vreugde.

En de locatie helpt ons mee! Het voormalig klooster bevindt zich in het prachtige Ubbergen (bij Nijmegen) met het bos vlakbij. Neem je wandelschoenen mee, want we gaan zeker een bezoekje brengen aan dit bos. Verder staan er meditaties op het programma, inspirerende verhalen, input voor reflectie, eigen tijd, muziek en vooral NIKS moeten.

De vegetarische lunch wordt verzorgd door Karin en Paul van de Elegast. Ik heb in mijn dhamma opleiding twee jaar lang van hun kookkunsten mogen genieten en weet zeker dat ze een lekkere broodmaaltijd en soep voor ons gaan maken!
 

PRAKTISCHE INFO

 • Opgeven kan via welkom@bijjuul.com.
 • Tijden: van 9.45 uur tot 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).
 • Locatie: Elegast/Refter, Rijksstraatweg 37 in Ubbergen.
 • Investering: €99,00 (inclusief lunch).
 • Er is plek voor maximaal 12 personen.
 • Vragen? Bel me op 06-47171291.