Retraites

Compassievolle Mini Retreat - Zaterdag 19 juni 2021 in Arnhem --> door afmeldingen nog 2 plekken beschikbaar!

In het sfeervolle en karakteristieke kerkje op Schaarsbergen bundelen Aletta en ik weer onze krachten met yin yoga, meditatie en compassie! Het wordt een heerlijke middag met eigen tijd, bezinning, rust en genieten waarin je jezelf mag laten meenemen en onderdompelen in het niks-moeten.

Wij zorgen voor veilige sfeer die je ruimte geeft voor ontspannen, voelen, vertrouwen en genieten. Een middag van overgave en verbinding met jezelf. We maken hierbij gebruik van een flinke dosis vriendelijkheid, kalmte en compassie. Alles met een vleugje humor en lichtheid. Wij inspireren je graag om weer een liefdevolle verbinding met jezelf te ervaren! 

En dat is nog niet alles!

 • In de theepauze staat er heerlijk zoet proeverijtje voor je klaar;
 • Je ontvangt een GRATIS membership voor 1 maand (t.w.v. €23,00) op Aletta's online yin yogalessen;
 • Je ontvangt €20 KORTING op een massage van 90 minuten BijJuul.

PRAKTISCHE INFO

 • Datum: zaterdag 19 juni 2021.
 • Locatie: Dorpskerk Schaarsbergen, Kemperbergerweg 806 in Arnhem.
 • Tijd: 13.00 tot 17.00 uur.
 • Maximaal 25 personen.
 • Bijdrage: €79,00. We sturen je een betaallink toe zodra we zeker weten dat dit event i.v.m. de corona-maatregelen door kan gaan.
 • Aanmelden kan via welkom@bijjuul.com.
 • Uiteraard houden ook wij tijdens het event rekening met de corona-maatregelen.

Meer weten over Aletta en haar gift om mensen door middel van yoga te inspireren om vanuit een diepe en liefdevolle verbinding met zichzelf te leven? Kijk dan hier. 
 

Retraiteweekend Mildheid & Compassie - 28 t/m 30 januari 2022 in De Hoorneboeg Hilversum 

In dit weekend nemen we de rust en ruimte om te vertragen en verstillen zodat jij weer thuis komt bij jezelf. We nemen je mee in dit proces door middel van begeleide (compassie)meditaties en yoga.

      

En natuurlijk is er net als de voorgaande jaren veel ruimte voor jezelf zodat je nog meer kunt ontspannen en bij jezelf kunt komen. Je kunt heerlijk wandelen op de prachtige hei direct om ons heen, lekker met een boek bij de open haard zitten, de sauna ingaan, of je terugtrekken voor een middagdutje.…..net wat jij op dat moment nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen.

         

Ook bestaat de mogelijkheid om een heerlijke Deep Relax massage te boeken! Manon van Mamachi verzorgt de massages voor ons op locatie. 

Juul is compassie-, mindfulness- en meditatie-expert en Saskia is gastvrouw en verzorgt heerlijke vegetarische maaltijden en ander lekkers. Samen creëren we een fijne, veilige en ongedwongen sfeer waarin jij helemaal kunt zijn wie je bent!


REACTIES VAN ANDEREN

 • Rust, ruimte en inzichten neem ik mee. Ik heb weer naar mezelf kunnen luisteren.
 • Ik ben op plekken in mezelf geweest die ik nog niet kende.
 • Alles komt goed en alles is goed. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst.
 • Dit weekend heeft er voor gezorgd dat de mist in mijn hoofd ruimte heeft gemaakt voor helderheid.


PROGRAMMA

Vrijdag 28 januari

Aankomst vanaf 17.00 uur
18.00 - Welkom & aankomstmeditatie
18.30 - Diner
20:00 - Inleiding & meditatie
21.00 - Einde

Zaterdag 29 januari

08.15 – (online)Yoga of wandelen & meditatie
09.00 – Ontbijt
10.30 – Meditaties
12.30 – Lunch
13.30 – Tijd voor jezelf; heerlijk ontspannen zoals jij dat wilt
19.00 – Diner
20.30 – Meditaties
21.45 – Einde

Zondag 30 januari

08.30 – (online)Yoga of wandelen & stiltemeditatie
09.15 – Ontbijt
10.30 – Tijd voor jezelf; heerlijk ontspannen zoals jij dat wilt
12.30 – Lunch
13.45 – Meditaties & afsluiting
15.15 – Einde weekend

Bovenstaand programma is een indicatie. Omdat we intuïtief werken kan het daadwerkelijke programma op onderdelen wijzigen.


AANMELDEN

Meld je aan via welkom@bijjuul.com.

NB: Enige ervaring met meditatie, mindfulness of zelfcompassie mag, maar hoeft zeker niet! Deze retraite is voor zowel beginners als voor mensen die willen herhalen of verdiepen.


DE LOCATIE

De retraite vindt plaats op het prachtige landgoed De Hoorneboeg (Hoorneboeg 5, Hilversum). Toen we voor het eerst de locatie bezochten, wisten we direct dat dit de ideale locatie is voor onze retraite. Naast de centrale ligging en prachtige natuur, maken ook de voorzieningen en warme sfeer het verblijf tot een bijzondere ervaring.’

Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg is gloednieuw, maar de plek zelf kent al een lange traditie van reflectie. Tot 1792 was De Hoorneboeg een kleine berg te midden van een heidevlakte, veroorzaakt door opstuwend landijs in de IJstijd. De berg heeft vele functies gehad, maar was altijd al een plek waar je de rust kon opzoeken om stil te staan bij de belangrijke vragen van het leven.

Tijdens de retraite verblijf je in een voormalige boerderij ‘Aan de Hei’, met een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, slaapkamers en een terras. Naast ‘Aan de Hei’ staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide. Bekijk hier de locatie.

We hopen je te mogen verwelkomen en we kijken er naar uit! En als je nog vragen hebt, bel mij (Juul) dan op 06-47171291.

 

Compassievolle retraitedag - in Ubbergen (datum i.v.m. corona-annulering nader te bepalen)

De compassievolle retraitedag is een heerlijke dag vol eigen tijd, niks moeten, bezinning, ontspanning en genieten! Je mag jezelf laten verwennen en onderdompelen in het niks-moeten en weer thuiskomen bij jezelf.

Ik zorg voor alle condities die jou helpen om te ontspannen, te voelen, te genieten en je open te stellen voor vriendelijkheid, kalmte, compassie en vreugde.

En de locatie helpt ons mee! Het voormalig klooster bevindt zich in het prachtige Ubbergen (bij Nijmegen) met het bos vlakbij. Neem je wandelschoenen mee, want we gaan zeker een bezoekje brengen aan dit bos. Verder staan er meditaties op het programma, inspirerende verhalen, input voor reflectie, eigen tijd, muziek en vooral NIKS moeten.

De vegetarische lunch wordt verzorgd door Karin en Paul van de Elegast. Ik heb in mijn dhamma opleiding twee jaar lang van hun kookkunsten mogen genieten en weet zeker dat ze een lekkere broodmaaltijd en soep voor ons gaan maken!
 

PRAKTISCHE INFO

 • Opgeven kan via welkom@bijjuul.com.
 • Tijden: van 9.45 uur tot 16.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur).
 • Locatie: Elegast/Refter, Rijksstraatweg 37 in Ubbergen.
 • Investering: €99,00 (inclusief lunch).
 • Er is plek voor maximaal 12 personen.
 • Vragen? Bel me op 06-47171291.