Retraites

Meditatieweekend 12 t/m 14 november 2021 - Klooster Nieuw Sion in Diepenveen

Terug naar de eenvoud en de stilte in jezelf. Een retraiteweekend met begeleide-, stilte- en loopmeditaties, teachings over het boeddhisme en stilte. Deelname aan het meditatieweekend bied je de mogelijkheid om even afstand te nemen van je leven, inzichten op te doen en door middel van de stilte weer in contact te komen met jezelf. 

         

We oefenen met verschillende vormen van meditatie: begeleide en stilte meditaties, loopmeditatie en actief in bewuste fysieke oefeningen. Ook zijn er dhamma talks: informatieve en voedende boeddhistische teachings die je beoefening verdiepen en begeleiden. Een deel van het weekend (een etmaal van 24 uur) brengen we in stilte door. Ook is er ruimte voor tijd voor jezelf waarin je bijvoorbeeld kunt lezen, schrijven of wandelen.

Als gast kunnen we proeven van het dagelijks ritme van het kloosterleven en deelnemen aan de dagelijkse getijdengebeden in de Kloosterkerk. Nieuw Sion kent vier gebedsmomenten per dag, waarvan er drie vrij toegankelijk zijn. Deze kun je waar gewenst toevoegen en inpassen in je dag. 

Deelname aan het meditatieweekend kan een prachtige verdieping zijn na het volgen van een mindfulnesstraining of dienen als verdieping van jouw meditatiebeoefening. Ook kan het een eerste kennismaking zijn met mindfulness, meditatie en stilte. Iedereen die behoefte heeft aan een weekend bezinning, rust, meditatie en stilte is welkom.


INVULLING PROGRAMMA

Het weekend start vrijdag om 18 uur en je kunt aankomen vanaf 16.30 uur. We beginnen de dag met yogaoefeningen, daarna worden begeleide meditaties afgewisseld met meditaties in stilte en loopmeditaties. Ook is er ruimte voor tijd voor jezelf waarin je zelf kunt voelen waar je behoefte aan hebt. Je kunt prachtig wandelen in de omgeving, of wellicht wil je een middagdutje doen, wat lezen of gewoon aanwezig zijn in de stilte van het klooster. Van zaterdagmiddag tot zondag aan de lunch brengen we gezamelijk in stilte door. We eindigen zondag rond 14.30 uur. 
 

DE LOCATIE

Klooster Nieuw Sion is een plaats om thuis te komen. Abdij Sion bestaat sinds 1890 en is tot 2015 een trappistenklooster gebleven. De laatste monniken trokken de deur achter zich dicht en vonden een nieuwe plek op Schiermonnikoog. Meer over de geschiedenis van ons klooster vind je hier

De Stichting Nieuw Sion nam het klooster op 29 december 2015 over. Haar eerste doel is het religieus en cultureel erfgoed van het klooster te bewaren. Daarbij speelt de rust en de stilte een grote rol. Je vindt Klooster Nieuw Sion aan de Vulikerweg 6 in Diepenveen tussen Deventer en Raalte.


PRAKTISCH

  • Aanmelden kan via welkom@bijjuul.com
  • Tarief: €425,00. Dit tarief is inclusief begeleiding en inhoud van het programma, twee overnachtingen, maaltijden, koffie & thee en tussendoortjes. 
  • Elke deelnemer heeft een 1-persoonskamer. De eenvoudige kamers beschikken over een bed, een kast, een bureau met stoel en een wastafel. De douches en toiletten worden gedeeld en bevinden zich op de gang.
  • Voor bedrijven zijn genoemde bedragen exclusief btw.
  • Maximum aantal deelnemers: 12. 
  • Er wordt gekookt door het klooster, dit zijn vegetarische maaltijden. 

Ik hoop je te mogen verwelkomen en ontmoet je graag! En als je nog vragen hebt, bel me dan gerust op 06-47171291.

 

Retraiteweekend Mildheid & Compassie 28 t/m 30 januari 2022 - De Hoorneboeg in Hilversum 

In dit weekend nemen we de rust en ruimte om te vertragen en verstillen zodat jij weer thuis komt bij jezelf. We nemen je mee in dit proces door middel van begeleide (compassie)meditaties en yoga.

      

En natuurlijk is er net als de voorgaande jaren veel ruimte voor jezelf zodat je nog meer kunt ontspannen en bij jezelf kunt komen. Je kunt heerlijk wandelen op de prachtige hei direct om ons heen, lekker met een boek bij de open haard zitten, de sauna ingaan, of je terugtrekken voor een middagdutje.…..net wat jij op dat moment nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen.

         

Ook bestaat de mogelijkheid om een heerlijke Deep Relax massage te boeken! Manon van Mamachi verzorgt de massages voor ons op locatie. 

Juul is compassie-, mindfulness- en meditatie-expert en Saskia is gastvrouw en verzorgt heerlijke vegetarische maaltijden en ander lekkers. Samen creëren we een fijne, veilige en ongedwongen sfeer waarin jij helemaal kunt zijn wie je bent!


REACTIES VAN ANDEREN

  • Rust, ruimte en inzichten neem ik mee. Ik heb weer naar mezelf kunnen luisteren.
  • Ik ben op plekken in mezelf geweest die ik nog niet kende.
  • Alles komt goed en alles is goed. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst.
  • Dit weekend heeft er voor gezorgd dat de mist in mijn hoofd ruimte heeft gemaakt voor helderheid.


PROGRAMMA

Vrijdag 28 januari

Aankomst vanaf 17.00 uur
18.00 - Welkom & aankomstmeditatie
18.30 - Diner
20:00 - Inleiding & meditatie
21.00 - Einde

Zaterdag 29 januari

08.15 – Yoga & meditatie
09.00 – Ontbijt
10.30 – Meditaties
12.30 – Lunch
13.30 – Tijd voor jezelf; heerlijk ontspannen zoals jij dat wilt
19.00 – Diner
20.30 – Meditaties
21.45 – Einde

Zondag 30 januari

08.30 – Yoga & stiltemeditatie
09.15 – Ontbijt
10.30 – Tijd voor jezelf; heerlijk ontspannen zoals jij dat wilt
12.30 – Lunch
13.45 – Meditaties & afsluiting
15.15 – Einde weekend

Bovenstaand programma is een indicatie. Omdat we intuïtief werken kan het daadwerkelijke programma op onderdelen wijzigen.


AANMELDEN

Meld je aan via welkom@bijjuul.com.

NB: Enige ervaring met meditatie, mindfulness of zelfcompassie mag, maar hoeft zeker niet! Deze retraite is voor zowel beginners als voor mensen die willen herhalen of verdiepen.


DE LOCATIE

De retraite vindt plaats op het prachtige landgoed De Hoorneboeg (Hoorneboeg 5, Hilversum). Toen we voor het eerst de locatie bezochten, wisten we direct dat dit de ideale locatie is voor onze retraite. Naast de centrale ligging en prachtige natuur, maken ook de voorzieningen en warme sfeer het verblijf tot een bijzondere ervaring.’

Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg is gloednieuw, maar de plek zelf kent al een lange traditie van reflectie. Tot 1792 was De Hoorneboeg een kleine berg te midden van een heidevlakte, veroorzaakt door opstuwend landijs in de IJstijd. De berg heeft vele functies gehad, maar was altijd al een plek waar je de rust kon opzoeken om stil te staan bij de belangrijke vragen van het leven.

Tijdens de retraite verblijf je in een voormalige boerderij ‘Aan de Hei’, met een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, slaapkamers en een terras. Naast ‘Aan de Hei’ staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide. Bekijk hier de locatie.

We hopen je te mogen verwelkomen en we kijken er naar uit! En als je nog vragen hebt, bel mij (Juul) dan op 06-47171291.