Retraites

Retraiteweekend 6 t/m 8 januari 2023 - De Hoorneboeg te Hilversum 

Verlang jij naar een moment van rust, tijd voor jezelf en een warm bad van compassie en mildheid waar je je in kunt onderdompelen? En wil je jezelf trakteren op een fijn weekend voor jezelf? Kom dan naar ons retraiteweekend dat gepland staat van 6 t/m 8 januari 2023! 

De inhoud van de retraite in 2023 volgt na deze zomervakanite, maar je kunt er vanuit gaan dat het weekend, net als in de voorgaande jaren, in teken zal staan van compassie, mildheid en weer thuiskomen bij jezelf.

In dit weekend nemen we de rust en ruimte om te vertragen en verstillen zodat jij de mildheid en zachtheid in jezelf kunt ervaren. Wij nemen je mee op de weg van zelfcompassie & vriendelijkheid door middel van begeleide (compassie)meditaties, teachings en yoga.

      

En net als de vorige jaren is er veel tijd voor jezelf zodat je nog meer kunt ontspannen en bij jezelf kunt komen. Je kunt heerlijk wandelen op de prachtige hei direct om ons heen, lekker met een boek bij de open haard zitten, de sauna ingaan, of je terugtrekken voor een middagdutje.…..net wat jij op dat moment nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen.

         

Ook bestaat de mogelijkheid om een heerlijke Deep Relax massage te boeken! Manon van Mamachi verzorgt de massages voor ons op locatie. 

Juul is compassie-, mindfulness- en meditatie-expert en Saskia van Buro Bewust is gastvrouw en verzorgt heerlijke vegetarische maaltijden en ander lekkers. Samen creëren we een fijne, veilige en ongedwongen sfeer waarin jij helemaal kunt zijn wie je bent!


REACTIES VAN ANDEREN

  • Rust, ruimte en inzichten neem ik mee. Ik heb weer naar mezelf kunnen luisteren.
  • Ik ben op plekken in mezelf geweest die ik nog niet kende.
  • Alles komt goed en alles is goed. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst.
  • Dit weekend heeft er voor gezorgd dat de mist in mijn hoofd ruimte heeft gemaakt voor helderheid.


PROGRAMMA

Vrijdag 6 januari

Aankomst vanaf 17.00 uur
18.00 - Welkom & aankomstmeditatie
19.00 - Diner
20:00 - Inleiding & meditatie
21.00 - Einde

Zaterdag 7 januari

08.15 – Yoga & meditatie
09.00 – Ontbijt
10.30 – Meditaties
12.30 – Lunch
13.30 – Tijd voor jezelf; heerlijk ontspannen zoals jij dat wilt
19.00 – Diner
20.30 – Meditaties
21.45 – Einde

Zondag 8 januari

08.30 – Yoga & stiltemeditatie
09.15 – Ontbijt
10.30 – Tijd voor jezelf; heerlijk ontspannen zoals jij dat wilt
12.30 – Lunch
13.45 – Meditaties & afsluiting
15.15 – Einde weekend

Bovenstaand programma is een indicatie. Omdat we intuïtief werken kan het daadwerkelijke programma op onderdelen wijzigen.


AANMELDEN

Meld je aan via welkom@bijjuul.com.

NB: Enige ervaring met meditatie, mindfulness of zelfcompassie mag, maar hoeft zeker niet! Deze retraite is voor zowel beginners als voor mensen die willen herhalen of verdiepen.


TARIEVEN

Het tarief voor een 1-persoonskamer bedraagt €545,00 per persoon.
Het tarief voor een 2-persoonskamer is €495,00 per persoon.

Het tarief is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunches, diners en deelname aan het programma. 
Vermeld graag bij je aanmelding of we een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer voor je kunnen reserveren. 

Wil je graag een massage boeken? Het tarief voor een massage van 60 minuten bedraagt €75. Geef dit dan door bij je aanmelding. 

Voor bedrijven en zzp'er zijn genoemde bedragen exclusief btw. Mocht de retraite i.v.m. een verandering in de COVID-19 situatie niet door kunnen gaan, dan krijg je het volledige bedrag teruggestort. Als we onverhoopt weer terug moeten naar een maximum van 16 personen en 1-persoonskamers, volgt er een toeslag op de huidige tarieven. We stemmen deze dan uiteraard met je af en ben je vrij om te kijken of je je aanmelding wil laten staan. 


DE LOCATIE

De retraite vindt plaats op het prachtige landgoed De Hoorneboeg (Hoorneboeg 5, Hilversum). Toen we voor het eerst de locatie bezochten, wisten we direct dat dit de ideale locatie is voor onze retraite. Naast de centrale ligging en prachtige natuur, maken ook de voorzieningen en warme sfeer het verblijf tot een bijzondere ervaring.’

Culturele Buitenplaats De Hoorneboeg is nieuw, maar de plek zelf kent al een lange traditie van reflectie. Tot 1792 was De Hoorneboeg een kleine berg te midden van een heidevlakte, veroorzaakt door opstuwend landijs in de IJstijd. De berg heeft vele functies gehad, maar was altijd al een plek waar je de rust kon opzoeken om stil te staan bij de belangrijke vragen van het leven.

Tijdens de retraite verblijf je in een voormalige boerderij 'Aan de Hei', met een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, slaapkamers en een terras. Naast 'Aan de Hei' staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide. Bekijk hier de locatie.

We hopen je te mogen verwelkomen en we kijken er naar uit! En als je nog vragen hebt, bel mij (Juul) dan op 06-47171291.