Archief van: 2021

 • Leven in afstemming

  Leven in afstemming

  Vroeger stortte in me overal in, als een jonge hond, zonder me af te vragen of ik iets wel moest doen, er ruimte voor had, of het wel bedoeld was etc. Inmiddels zijn we jaren verder, ben ik beter geworden in voelen en heb ik mijn lijf leren gebruiken als radar. Nu stem ik af bij het maken van keuzes en gebruik ik dit als een kompas in mijn leven. Hoe doe ik dat en wat brengt het me?  Comments: 0

 • Wat is compassie eigenlijk precies?

  Wat is compassie eigenlijk precies?

  Veel mensen hebben moeite om vriendelijk, mild en compassievol naar zichzelf te zijn. Ik ontmoet in mijn praktijk en tijdens retraites en trainingen vele mensen die hier moeite mee hebben. Onderzoek laat ook zien dat 80% van de mensen het moeilijk vindt om zelfcompassie toe te passen. Een mooi (volgend) thema om in te mogen groeien als mens! Maar wat is compassie nu precies?

  Comments: 0

 • Juul, mediteer jij elke dag?

  Juul, mediteer jij elke dag?


  'Juul, mediteer jij elke dag?' is een vraag die cliënten en deelnemers wel eens stellen. In mijn proces van leren mediteren en het integreren van meditatie, hebben verschillende fases gezeten. Inmiddels heb ik mijn eigen vorm en een fijne eigen mix gevonden!

  Comments: 0

 • De tuinman en de bloem

  De tuinman en de bloem

  Elke relatie heeft een bloem en een tuinman die haar verzorgt. Vroeger was ik een hele goede tuinman voor anderen, maar een minder goede voor mezelf. Dat is nu veranderd. Maar soms is het nodig en heel fijn om even niet je eigen tuinman te zijn. Want het vraagt ook wat de tuinman te zijn in een relatie met een ander of in de relatie met jezelf. Als ondernemer en single ben ik vaak mijn eigen tuinman. Dat wordt soms vermoeiend. En dan schakel ik weer even een andere tuinman in. Zodat ik weer helemaal bloem kan zijn. 

  Comments: 0