Archief

 • Burn-out of toch iets anders?

  Kopje thee erbij en zin om te schrijven. Jongens, wat een proces en wat gebeurt er veel. Ik mijn vorige blogs gebruikte ik het woord burn-out om te duiden waar ik was. Ik moet bekennen dat ik er altijd wat weerstand bij heb gevoeld en dacht 'dat klopt niet'. Inmiddels zijn er weer wat puzzelstukjes gelegd en wordt dit gevoel bevestigd.

  Comments: 0

 • Winters en ankers

  Ons leven is onderhevig aan voortdurende verandering, net als de seizoenen in de natuur. In de winter lijkt het leven tot stilstand te komen. Aan de oppervlakte gebeurt er misschien weinig, maar toch er gebeurt er veel, zeker op diepere lagen. Ik bevind me momenteel in zo’n winter-cyclus.

  Comments: 0

 • Ze begreep het

  Vandaag ging ik sinds een lange tijd naar de mondhygiëniste en tandarts. 'Fijn je te zien. Is al even geleden weer he?' zei Debbie mijn mondhygiëniste. Ik had van te voren al besloten om open te zijn en maar gewoon de reden aan te geven. 'Ja, dat klopt. Ik had een burn-out....euh ben herstellende van een burn-out. En naar de tandarts gaan stond even laag op mijn lijstje'.

  Comments: 0

 • De juiste wens

  Ik zat net te mediteren en ging mezelf enkele liefdevolle wensen toesturen, maar het waren niet de juiste wensen voor dit moment. Ik paste mijn liefdevolle wens aan en iets in mij kreeg een onbestemd gevoel, wat verdrietig. Dit is wat er gebeurde.....

  Comments: 0

 • Nieuwe ronde blogs!

  Nieuwe ronde blogs!

  Wat ik nu ga doen, vind ik tegelijkertijd heel leuk en spannend. Mijn laatste blog is alweer even geleden en de komende tijd ga ik weer schrijven. Schrijven over mijn proces, waar ik ben, wat er gebeurt in mij en in mijn leven. Kwetsbaar en open; ik wil gaan schrijven alsof ik alleen voor mezelf schrijf en niemand het leest. Maar ik deel het natuurlijk wel, en dat is spannend!

  Comments: 0

 • Leven in afstemming

  Leven in afstemming

  Vroeger stortte in me overal in, als een jonge hond, zonder me af te vragen of ik iets wel moest doen, er ruimte voor had, of het wel bedoeld was etc. Inmiddels zijn we jaren verder, ben ik beter geworden in voelen en heb ik mijn lijf leren gebruiken als radar. Nu stem ik af bij het maken van keuzes en gebruik ik dit als een kompas in mijn leven. Hoe doe ik dat en wat brengt het me?  Comments: 0

 • Wat is compassie eigenlijk precies?

  Wat is compassie eigenlijk precies?

  Veel mensen hebben moeite om vriendelijk, mild en compassievol naar zichzelf te zijn. Ik ontmoet in mijn praktijk en tijdens retraites en trainingen vele mensen die hier moeite mee hebben. Onderzoek laat ook zien dat 80% van de mensen het moeilijk vindt om zelfcompassie toe te passen. Een mooi (volgend) thema om in te mogen groeien als mens! Maar wat is compassie nu precies?

  Comments: 0

 • Juul, mediteer jij elke dag?

  Juul, mediteer jij elke dag?


  'Juul, mediteer jij elke dag?' is een vraag die cliënten en deelnemers wel eens stellen. In mijn proces van leren mediteren en het integreren van meditatie, hebben verschillende fases gezeten. Inmiddels heb ik mijn eigen vorm en een fijne eigen mix gevonden!

  Comments: 0

 • De tuinman en de bloem

  De tuinman en de bloem

  Elke relatie heeft een bloem en een tuinman die haar verzorgt. Vroeger was ik een hele goede tuinman voor anderen, maar een minder goede voor mezelf. Dat is nu veranderd. Maar soms is het nodig en heel fijn om even niet je eigen tuinman te zijn. Want het vraagt ook wat de tuinman te zijn in een relatie met een ander of in de relatie met jezelf. Als ondernemer en single ben ik vaak mijn eigen tuinman. Dat wordt soms vermoeiend. En dan schakel ik weer even een andere tuinman in. Zodat ik weer helemaal bloem kan zijn. 

  Comments: 0

 • Primaire en secundaire emoties: hoe kan ik ruimte maken voor de primaire emoties?

  Primaire en secundaire emoties: hoe kan ik ruimte maken voor de primaire emoties?

  In mijn praktijk begeleid ik mensen op het pad van (leren) voelen en emotionele volwassenheid. In het voelen van emoties maken we onderscheid in primaire en secundaire emoties. Als primaire emoties geen ruimte krijgen en niet gevoeld worden, kunnen we blijven hangen in secundaire emoties die ons geen goed doen of gaan we leven met een gesloten hart en sluiten we ons voor álle gevoelens (en dus ook de fijne). Het is dus belangrijk en waardevol om mindful/bewust te zijn van deze primaire gevoelens en hier ruimte voor te maken en ze te voelen. 

  Comments: 0

Page 1 of 7 Next