Archive

 • Leven in afstemming

  Leven in afstemming

  Vroeger stortte in me overal in, als een jonge hond, zonder me af te vragen of ik iets wel moest doen, er ruimte voor had, of het wel bedoeld was etc. Inmiddels zijn we jaren verder, ben ik beter geworden in voelen en heb ik mijn lijf leren gebruiken als radar. Nu stem ik af bij het maken van keuzes en gebruik ik dit als een kompas in mijn leven. Hoe doe ik dat en wat brengt het me?  Comments: 0

 • Wat is compassie eigenlijk precies?

  Wat is compassie eigenlijk precies?

  Veel mensen hebben moeite om vriendelijk, mild en compassievol naar zichzelf te zijn. Ik ontmoet in mijn praktijk en tijdens retraites en trainingen vele mensen die hier moeite mee hebben. Onderzoek laat ook zien dat 80% van de mensen het moeilijk vindt om zelfcompassie toe te passen. Een mooi (volgend) thema om in te mogen groeien als mens! Maar wat is compassie nu precies?

  Comments: 0

 • Juul, mediteer jij elke dag?

  Juul, mediteer jij elke dag?


  'Juul, mediteer jij elke dag?' is een vraag die cliënten en deelnemers wel eens stellen. In mijn proces van leren mediteren en het integreren van meditatie, hebben verschillende fases gezeten. Inmiddels heb ik mijn eigen vorm en een fijne eigen mix gevonden!

  Comments: 0

 • De tuinman en de bloem

  De tuinman en de bloem

  Elke relatie heeft een bloem en een tuinman die haar verzorgt. Vroeger was ik een hele goede tuinman voor anderen, maar een minder goede voor mezelf. Dat is nu veranderd. Maar soms is het nodig en heel fijn om even niet je eigen tuinman te zijn. Want het vraagt ook wat de tuinman te zijn in een relatie met een ander of in de relatie met jezelf. Als ondernemer en single ben ik vaak mijn eigen tuinman. Dat wordt soms vermoeiend. En dan schakel ik weer even een andere tuinman in. Zodat ik weer helemaal bloem kan zijn. 

  Comments: 0

 • Primaire en secundaire emoties: hoe kan ik ruimte maken voor de primaire emoties?

  Primaire en secundaire emoties: hoe kan ik ruimte maken voor de primaire emoties?

  In mijn praktijk begeleid ik mensen op het pad van (leren) voelen en emotionele volwassenheid. In het voelen van emoties maken we onderscheid in primaire en secundaire emoties. Als primaire emoties geen ruimte krijgen en niet gevoeld worden, kunnen we blijven hangen in secundaire emoties die ons geen goed doen of gaan we leven met een gesloten hart en sluiten we ons voor álle gevoelens (en dus ook de fijne). Het is dus belangrijk en waardevol om mindful/bewust te zijn van deze primaire gevoelens en hier ruimte voor te maken en ze te voelen. 

  Comments: 0

 • Rust in chaos: geankerd blijven & thuiskomen bij jezelf

  Rust in chaos: geankerd blijven & thuiskomen bij jezelf

  Onze wereld schommelt, alles is een voortdurende transformatie. Dingen veranderen simpelweg, zo is het altijd gegaan. Geef jezelf zo nu en dan permissie om een pas op de plaats te maken. Vergaar nieuwe energie, voel weer even waar jij staat in de drukte en soms chaos van het leven, kom thuis bij jezelf (zoals in de oog van een storm) en ga vanuit daar weer met nieuwe energie het leven in. 

  Ik heb 3 compassiemeditaties uitgezocht waarvan ik hoop dat ze jou helpen om rust te vinden, te ontvangen wat er nu gezien wil worden in jou en weer stevig en geankerd te staan. Zodat jij daarna weer heel goed kunt voelen wie je bent en de hele wereld aan kan!

  Comments: 0

 • Gevoelstinten

  Gevoelstinten

  Empathisch, gevoelig en sociaal? Dan herken je vast dat dat je af en toe een beetje overweldigd kunt zijn door prikkels van buitenaf, gevoelens van anderen of sfeertjes in groepen. Dat hoort er een beetje bij. Als je alle tinten van het kleurenpalet kunt waarnemen, dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en de antennes regelmatig naar binnen te richten. 

  Comments: 0

 • Something new

  Something new

  Toen ik twee en een half jaar geleden 'I feel the start of something new' schreef, had ik niet kunnen bevatten welk proces er op me lag te wachten. Pas tijdens het schrijven van deze blog realiseerde ik me dat ík het something new ben. 

  Comments: 0

 • Enjoy the ride van authentiek zijn

  Enjoy the ride van authentiek zijn

  Authentiek en echt jezelf zijn gebeurt als je ál je verlangens uitspreekt en je je eigen donker erkent en voelt. Ik kan uit eigen ervaring vertellen: ik vond dit heel spannend allemaal. Ik had het geluk iemand te ontmoeten met wie ik dit proces in alle veiligheid en liefde kon aangaan. Het was een deep dive, maar wel één die bevrijdt. 

  Ik deel graag met je hoe je echt en authentiek kunt zijn, geef tips om dit te beoefenen en deel mijn ervaring hierin!

  Comments: 0

 • Alleen op pad

  Alleen op pad

  Vorige week ging ik alleen op pad. Ik had zin in avontuur, tijd met mezelf en om mezelf te verwennen. Ik had een heerlijk hotel geboekt en de eerste uren verliepen in zaligheid. Maar na een paar uur veranderde mijn gevoel....

  Comments: 1

Page 1 of 6 Next